Dossier :
Droge en beschadigde voeten

Droge voeten verzorgen

Voeten zijn voortdurend aan het werk en worden maar al te vaak verwaarloosd. Hoewel voeten van nature een dikkere huid hebben, is die niet minder gevoelig. Als deze huid slecht gehydrateerd en geïrriteerd is, kan ze uitdrogen en zelfs beschadigd raken. Daarom zijn goede en speciaal aangepaste voetverzorgingsproducten een must.

Waarom drogen de voeten uit ?

Verschillende factoren werken het uitdrogen van de voeten in de hand: blootstelling aan extreme temperaturen, te veel douchen of baden nemen, of bepaalde ziektes zoals eczeem, schimmels of diabetes.

Droge voeten zijn een vaak voorkomend probleem, vooral bij oudere personen waarvan de huid van nature minder goed gehydrateerd is. Een slecht gehydrateerde huid is natuurlijk gevoelig voor barsten, kloven en eeltvorming. Deze problemen zijn niet enkel onesthetisch, ze kunnen ook pijn veroorzaken als ze niet worden behandeld met een doelgerichte voetverzorging.

Kloven en eeltvorming, typische voetproblemen

Kloven: Kloven en barstjes zijn het resultaat van een gedehydrateerde huid. Wanneer de huid droog is, verliest ze aan soepelheid en barst ze. En wanneer de huid niet opnieuw wordt gehydrateerd, veranderen deze barstjes in diepe kloven die pijnlijk kunnen zijn en die oncomfortabel zijn bij het stappen.

Kloven verschijnen vaak tijdens de zomer, de periode waarin de voeten onbeschermd zijn en rechtstreeks worden blootgesteld aan aanvallen van buitenaf: sandalen, slippers, zon, zand, zeewater...

Eeltvorming: Eeltvorming is een beschermingsmechanisme tegen de voortdurende wrijving op de huid. De bovenste lagen worden dikker om de voet te beschermen. Er vormt zich eerst een hoornlaag, waarna er een ontsierende eeltlaag kan ontstaan.

Eelt komt dus vaker in de winter voor, wanneer de voeten voortdurend zitten opgesloten in schoenen, die vaak niet perfect passen of te krap zitten.

Uw voeten verzorgen en verwennen

Om droge voeten te voorkomen, moet eerst en vooral de hydratatie van de huid worden hersteld. Dit gebeurt door het dagelijks gebruik van een milde zeep.

Het is ook aan te raden om ze minstens drie keer per week te scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Zo zal de huid glad en zacht blijven. Leg vooral de nadruk op de dikkere, ruwere zones, om de vorming van de hoornlaag en eelt te voorkomen.

Wat de hydratatie betreft, brengt u een dagelijkse verzorging voor droge voeten aan om de uitdroging te bestrijden. Ze zorgt voor een aangenaam gevoel, soepelheid en zachtheid.

In geval van eeltvorming of kloven kunt u beter specifieke voetverzorgingsproducten gebruiken. Ze zijn gericht op het herstellen van de schade, zodat de voeten weer zacht en glad worden.

Eens de problemen zijn opgelost, is het echter belangrijk dat u uw voeten dagelijks blijft verzorgen met een product tegen droge voeten. Het is de makkelijkste en doeltreffendste manier om ervoor te zorgen dat deze problemen niet opnieuw verschijnen.

Voetenscrub NOORSE FORMULE®

Hij verwijdert op een doeltreffende wijze dode huidcellen en ruwe plekken. De combinatie van gladmakende microparels en ureum, een actief bestanddeel dat erkend is voor zijn krachtige exfoliërende werking, scrubt de voeten en maakt ze glad in alle zachtheid, terwijl de mentholformule ze meteen ook opfrist. Ideaal voor zachte, frisse voeten!

Voetcrème NOORSE FORMULE® zeer droge en beschadigde voeten

Deze verzorging helpt hij het herstellen van zeer droge en beschadigde voeten, vanaf de eerste toepassing. De crème hydrateert intens en verlicht onmiddellijk de huid van zelfs de droogste voeten. Dagelijks te gebruiken voor zachte, gehydrateerde voeten, heel het jaar door.

Voetcrème NOORSE FORMULE® voor vereelte voeten

Deze crème hydrateert intens en vermindert tegelijkertijd de dikte van de hoornlaag, dankzij de hoge concentratie aan ureum. De voeten worden duurzaam verkwikt en verzacht. Ze biedt een echte professionele verzorging en helpt terugkerend eelt te voorkomen.

Voetcrème NOORSE FORMULE® voor gekloofde hielen

Deze crème kalmeert voeten met een gebarsten en gekloofde huid. Ze werkt als een hydratatiepleister, hydrateert intens en helpt de beschadigde hielen herstellen. Werkt vanaf de eerste toepassing.

 

Terug naar boven

Dit moet u lezen…

visuel de visage et crème

Waarom en hoe hydrateert u uw huid?

VERVOLG LEZEN