Dossier :
Droge handen en lippen
Kloven en gebarsten handen: gouden tips om weer mooie handen te hebben

Kloven en gebarsten handen: gouden tips om weer mooie handen te hebben

Onze handen zijn van nature kwetsbaar. Om droogheid, kloven en een ruw gevoel te bestrijden en de handen soepel en mooi te maken, zijn preventie en een dagelijkse verzorging van essentieel belang. Hier volgen de goede gewoonten die u kunt aannemen!

Bescherm ze!

  • Draag handschoenen. Uiteraard wanneer het koud is, maar ook wanneer het waait. Vermijd te krappe handschoenen: wanneer het erg koud is, kan een slechte bloeddoorstroming tot winterhanden leiden.

Draag zeker handschoenen wanneer u huishoudelijke taken uitvoert, detergenten gebruikt, tuiniert of klust.

  • Vermijd bij het handen wassen te warm water. Gebruik een milde of volvette zeep. In geval van een zeer droge huid vermijdt of beperkt u zo veel mogelijk het gebruik van antibacteriële gels. Droog uw handen altijd zorgvuldig, zonder te hard te wrijven en met respect voor de delicate huid.
  • Wanneer de zon schijnt, vergeten we vaak om onze handen systematisch in te smeren met zonnecrème. Een belangrijk schoonheidsritueel om ze zacht te houden, maar ook om ze te beschermen tegen vroegtijdige veroudering en bruine vlekken.
  • Denk er ook aan om uw handen te beschermen wanneer u rijdt: de voorruit van uw wagen maximaliseert de nefaste effecten van uv-straling, ook al voelt u dit niet.

Verwen ze elke dag

  • Breng dagelijks en zelfs meerdere keren per dag een hydraterende crème aan en masseer goed in, zodat de crème goed kan intrekken. We raden meestal een crème aan die rijk is aan glycerine. Ze laat een beschermende film achter op de huid, beperkt de dehydratatie en voedt de huid.
  • Kies uw crème in functie van het probleem . Sommige crèmes zijn geformuleerd voor de droge handen, andere voor zeer droge, beschadigde of gebarsten handen. Er is er altijd wel een waarmee u terug zachte handen krijgt en behoudt. Tijdens de winter kunt u een rijkere crème gebruiken, zoals een balsem. De dikkere formule is zeer beschermend en beperkt de impact van agressie van buitenaf.
  • Vergeet niet om 's avonds voor het slapengaan telkens uw handen te hydrateren.

Nog extra schoonheidstips

  • Breng 's avonds, om het verzorgingseffect nog te vergroten, een rijkelijke laag crème aan en trek vervolgens katoenen handschoenen aan, die u heel de nacht aanhoudt. Onder invloed van de warmte zal de hydratatie optimaal zijn. 's Morgens hebt u gladde en zachte handen. Een echte oppepper!
  • Nog een tip: leg altijd een tube verzorgende crème in de buurt van de spoelbak. Zo vergeet u niet om crème aan te brengen na huishoudelijke klussen of de afwas. Breng ook crème aan voor u uw afwas- of werkhandschoenen aantrekt. Uw handen zullen niet enkel minder te lijden hebben, ze zullen er ook mooier en verzorgder uitzien.

Hoe kalmeert en verzorgt u gebarsten en gekloofde handen ?

Deze huidwonden gaan ook weer samen met dehydratatie en een slechte cohesie van de cellen van de hoornlaag. Koude, wind, veelvuldig gebruik van detergenten of irriterende producten zijn vaak de oorzaak van deze vaak pijnlijke barstjes.

Van essentieel belang is dat u uw handen systematisch beschermt met handschoenen en dat u snel ingrijpt met een gepaste crème, zodra u de eerste tekenen van barstjes ziet.

Hoe dieper de barstjes of kloven, hoe langer de huid nodig heeft om te herstellen. Gebruik een intens herstellende verzorging, verrijkt met kalmerende actieve bestanddelen. Breng ze verschillende keren per dag aan en masseer goed in om te laten intrekken. Dit soort verzorging is heel doelgericht, kalmeert de huid en helpt ze te herstellen. Met wat doorzettingsvermogen hebt u na enige tijd weer soepele, gladde en gezonde handen. En om nieuwe barstjes te voorkomen, moet u uw handen uiteraard 'onder handen' blijven nemen!

Terug naar boven

Dit moet u lezen…

visuel mains

Droge handen verzorgen

VERVOLG LEZEN