Dossier :
Onze actieve bestanddelen en technologie
visuel de glycérine

Glycerine

Glycerine werd ontdekt aan het einde van de 19e eeuw en ontstond uit verzeping, een procedé om zeep te produceren uit vetten. Aan de basis... 

De geschiedenis van glycerine

Glycerine werd ontdekt aan het einde van de 19e eeuw en ontstond uit verzeping, een procedé om zeep te produceren uit vetten. Oorspronkelijk werd ze verkregen uit dierlijke vetten. Ze diende in hoofdzaak voor de fabricatie van kaarsen. Tegenwoordig wordt glycerine gesynthetiseerd uit dierlijke vetten of plantaardige oliën, zoals kokos of soja. Sinds haar ontdekking heeft glycerine haar weldadige kwaliteiten al ruimschoots bewezen. Ze wordt vaak gebruikt in tal van activiteitssectoren:

 • in de apotheek om de smeerbaarheid van bereidingen te verbeteren;
 • in de cosmetica is het een hydraterend, verzachtend en beschermend bestanddeel. Ze heeft als bijzondere eigenschap dat ze meerdere keren haar eigen gewicht in water kan bevatten, wat haar een belangrijk hydraterend bestanddeel maakt. Talrijke cosmetica- en apotheekproducten bevatten glycerine, nauwkeurig gedoseerd in uiteenlopende producten zoals zeep, scheerschuim, tandpasta, mondwater, haarverzorgingsproducten en verzorgende crèmes.


Wat is haar invloed op de huid?

De hydraterende verzorgingen zijn samengesteld uit verzachtende, bevochtigende en occlusieve bestanddelen, die samenwerken om de hydratatie van de huid te verbeteren. Glycerine combineert deze kwaliteiten en ondersteunt de functies van de natuurlijke lipiden van de huid wanneer ze verzwakt zijn. Ze zorgt ten slotte ook voor de continuïteit van de hydratatie door een occlusieve of afsluitende film te vormen (een barrière) op de huid, wat het vochtverlies beperkt.

 • Het gladmaken van de huid: glycerine heeft tensioactieve eigenschappen die de huid gladstrijken, terwijl er een constant hydratatieniveau wordt behouden.
 • Het herstellen van de natuurlijke weerstand: glycerine stimuleert de natuurlijke weerstand van de huid, zodat ze beter tegen agressie van buitenaf kan.
 • Ze verbetert de elasticiteit: een huid die trekt, is een gedehydrateerde huid. Glycerine verbetert door haar hydraterende werking duurzaam de huidelasticiteit voor meer comfort.
 • Het regelen van de vervelling: glycerine heeft de neiging het vervellen van de huid te normaliseren. Door haar te hydrateren, beperkt ze de vorming van schilfertjes en houdt ze de bovenste huidlagen intact.
 • Verzachtende eigenschappen: glycerine hydrateert en verbetert het uitzicht van de huid door haar erg zacht te maken.
 • Bescherming en barrière tegen agressie van buitenaf, zoals koude, wind, vervuiling, uv-stralen... : glycerine beschermt de huid tegen agressie en irritatie van buitenaf. Ze vormt een onzichtbaar, beschermend laagje dat hun impact op de huid beperkt.
 • De herstelling van de huid: glycerine speelt een belangrijke rol in het herstellingsproces van de huid, door de synthese van de lipiden in de huid te bevorderen.
 

Glycerine bij Neutrogena®

Glycerine is een belangrijk actief bestanddeel in de producten van Neutrogena NOORSE FORMULE, producten die worden geprezen voor hun doeltreffendheid bij de verzorging van droge, zeer droge en gevoelige huid. De glycerine die wordt gebruikt in de verzorgingsproducten van Neutrogena® is enkel afkomstig van plantaardige oliën. Verzorgingsproducten voor de handen, de voeten, het lichaam of de lippen, allemaal zijn ze verrijkt met glycerine voor een optimale hydratatie en om de vitaliteit, tonus en natuurlijke zachtheid van de huid te verzekeren.

Verzorging handen: Geconcentreerde handcrème NOORSE FORMULE®. Een formule met een hoge concentratie aan glycerine helpt de droge huid verlichten en herstellen, zelfs in de extreemste omstandigheden. Het is klinisch bewezen: ze zorgt voor een snelle behandeling van de droge huid en beschermt haar gedurende 7 dagen. (Klinische test van de handcrème NOORSE FORMULE op zichtbaar droge huid gedurende 7 dagen.)

Verzorging lippen : Lipstick NOORSE FORMULE®. Alle lipsticks van Neutrogena® bieden onmiddellijke verlichting en een intensieve herstelling, dankzij hun formule met een hoge concentratie glycerine.

Lichaamsverzorging:

 • Deep moisture bodylotion NOORSE FORMULE®
 • Comfortbalsem intense hydratatie NOORSE FORMULE®

Hun formule met een hoge concentratie aan glycerine biedt een diepgaande hydratatie vanaf het aanbrengen, die 24 uur aanhoudt.

Verzorging van de voeten:

 • Voetcrème NOORSE FORMULE®  voor zeer droge en beschadigde voeten
 • Voetcrème NOORSE FORMULE® voor gekloofde hielen. De voetverzorging NOORSE FORMULE®, verrijkt met glycerine, biedt snel verlichting en helpt beschadigde en gekloofde voeten herstellen.
Terug naar boven

Dit moet u lezen…

visuel de corps et crème

Droge of uitgedroogde huid?

VERVOLG LEZEN