Dossier :
Onze klassiekers

De handcrème van NEUTROGENA® bestaat 40 jaar!

De handcrème van NEUTROGENA® met NOORSE FORMULE heeft gedurende de afgelopen 40 jaar een stevige reputatie opgebouwd en is een echte klassieker geworden. En dat is niet voor niets, het is nu eenmaal een zeer doeltreffend product. En deze doeltreffendheid is het resultaat van een lang verhaal...

De doeltreffendheid van de handcrème van NEUTROGENA® is legendarisch: een enkel nootje volstaat om zelfs de droogste handen te verzachten. Deze doeltreffendheid dankt ze aan haar hoge concentratie glycerine. En het is geen toeval dat ze zo rijk is aan glycerine.

De geboorte van een legendarische handcrème

Ongeveer 70 jaar geleden, tijdens een wandeling langs de kades van de haven van Bergen, ontmoet een pediater enkele IJszeevaarders. Hij slaat een praatje met hen en schudt enkelen de hand. De vissers hebben een gehavend gezicht, gekloofd door de koude, de wind, de zon en het zout... maar hun handen zijn verrassend zacht. De pediater is erg geïntrigeerd door dit mysterie. Hij ontdekt dat hun handen zo zacht zijn omdat ze regelmatig in contact komen met visolie. Hij werkt vervolgens een lotion uit. Enkele jaren later vangt de managing director van NEUTROGENA® iets op over de miraculeuze crème en wanneer zijn handen droog, beschadigd en ruw zijn door het klussen, beslist hij om de proef op de som te nemen. Een klein beetje geconcentreerde crème brengt al verlichting en na nog wat aanvullende tests en studies beslist hij in 1972 om de voortaan alom bekende handcrème NEUTROGENA® NOORSE FORMULE op de markt te brengen.

Glycerine, het belangrijkste actieve bestanddeel van de NOORSE FORMULE

Met glycerine kan een effect worden bereikt dat gelijkaardig is aan dat van de visolie van de Noorse vissers. Glycerine is bovendien zeer hydraterend, het kan meerdere keren zijn eigen gewicht aan vocht bevatten en biedt tal van voordelen:

  • haar tensioactieve eigenschappen zorgen voor het behoud van een constant hydratatieniveau om de huidkorrel glad te maken en de elasticiteit te verbeteren.
  • de glycerine herstelt de huidbarrière en vormt een onzichtbare, beschermende film waardoor de huid beter bestand is tegen aanvallen van buitenaf.
  • door de huid te hydrateren, beperkt ze het afschilferen en beschermt ze de bovenste huidlagen.
  • door het vochtverlies te beperken, speelt ze een belangrijke rol in het hernieuwingsproces van de huid.


Een klassieker

De geconcentreerde handcrème NOORSE FORMULE® is ondertussen een onmisbare klassieker voor de verzorging van de handen in elk seizoen: in het putje van de winter, maar ook heel het jaar rond preventief en om de huid te herstellen na de effecten van wind, warmte, koude (zowel binnen als buiten), naast agressie van huishoudelijke producten. Dankzij haar glycerinerijke formule volstaat een nootje crème om zelfs de meest uitgedroogde en beschadigde handen onmiddellijk en duurzaam te verlichten. Zelfs in extreme omstandigheden zijn de handen duidelijk zachter en gladder. Het is klinisch bewezen: deze handverzorging verlicht de droge huid snel en beschermt haar gedurende 7 dagen*.

Bestaat ook in een versie zonder parfum. Geconcentreerd voor meer dan 200 toepassingen.

* Klinische studie, 39 proefpersonen, bescherming tegen uitdroging na 7 dagen dagelijks gebruik, Canada, 1994.

Terug naar boven

Dit moet u lezen…

visuel de corps et crème

Droge of uitgedroogde huid?

VERVOLG LEZEN